Diesel Bombers SIGN UP NOW

National Association of Diesel Motorsports
Go Back   Diesel Bombers > Dodge Cummins > 5.9 Liter CR Dodge Cummins 03-07
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Registered Members don't see these ads. Register now it's free!

5.9 Liter CR Dodge Cummins 03-07 Discussion of 5.9 Liter Dodge Cummins Diesels with Common Rail Injection

Welcome to Diesel Bombers Forums!
Welcome to DieselBombers .com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Diesel Bombers Forums community today!


My truck has recently started dipping in voltage on start up, and today she started reading abnormally high voltage. Also on first start up it sounds like all my gauges vibrate and they delay a second before reading any info. Any ideas? Batteries? Alternator? Bad ... JOIN NOW TO REMOVE TRACER

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-23-2013, 09:52 AM
Newbie

   

Default 2007 5.9 cummins volt meter reading voltage past acceptable range

My truck has recently started dipping in voltage on start up, and today she started reading abnormally high voltage. Also on first start up it sounds like all my gauges vibrate and they delay a second before reading any info.

Any ideas? Batteries? Alternator? Bad ground?

CP 2007 5.9's Sig:2007 Dodge 2500 5.9l Cummins 4x4. Pillar gauges,Bullydog GT Programmer, muffler delete, more too come

Gig 'em Aggies. Class of 2014
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2013, 04:42 PM
Diesel Bomber
Status: Never drive faster than your Guardian Angel can fly.........

   
View Member's Albums

Default

Possible bad ground(s). Check your grounds and all cables. But could also have a weak or bad battery. If it turns out to be a bad battery, remember to change them both out.

Bigg Redd's Sig:Red 2006 Dodge CTD, 3500 Dually, Auto, Mag-Hytech Trans pan, 3.73, Kitty MIA, AFE 4" TBE, 4" Aero Turbine, Torque Tube, BHAF, CAI, Quadzilla MMM, Boost Fooler, CXR Intake, CoolingMist Wtr/Meth Kit, EGT-Boost-Trans gauges, Turbo & Exh manifold Blanket.
Black 1994 Chevy Ext-Cab Dually, Lowered, 4L80E, 4.10, Lysholm Supercharged 461 Big Block, loud *** exhaust, CoolingMist Wtr/Meth Kit. "Suckin gas & Haulin ***!"
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2013, 07:34 PM
Newbie

   

Default

Went to Autozone and it turned out to just be a bad battery. Thanks for the help.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2013, 10:00 AM
Diesel Bomber
Status: Never drive faster than your Guardian Angel can fly.........

   
View Member's Albums

Default

Right on bro. Glad to help. My job here is done........
Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


 
All times are GMT -5. The time now is 10:47 PM.

Copyright And Legal Notice Links Of Interest

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Diesel Bombers ® - All Content Protected Under Intellectual Property Rights Law of Registered Trademarks
Reg. No. 3,494,401 Cls. 100, 101 & 104 Under Int. Cl. 38
USE AT YOUR OWN RISK WE HOLD NO LIABILITY FOR ANY CONTENT RIGHT, WRONG OR INDIFFERENT

Protected by Copyscape Duplicate Content Check