DTC P2121 And P2127 - Diesel Bombers

5.9 Liter CR Dodge Cummins 03-07 Discussion of 5.9 Liter Dodge Cummins Diesels with Common Rail Injection

DTC P2121 And P2127

Reply

 
 
 
  #1  
Old 08-06-2008, 10:05 AM
haring164's Avatar
Diesel Fan
Thread Starter
Join Date: May 2008
Location: new jersey
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default DTC P2121 And P2127

i have an 06 dodge cummins with the edge in it. i have 2 dtcs coming up, p2121 and p2127 both related to the apps sensor. i have replaced the sensor and had the dealer reflash the computer. im still having the same codes come up. ive cleared the dtcs and removed the edge chip but im still having the same problems. its causing the throttle to shut off for 3-4 seconds between 40-50 mphs while accelerating. the dealer had no idea what could still be causing it. anyone have any ideas?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2008, 09:51 PM
2001shrtbedcummins's Avatar
Diesel Bomber
Join Date: Mar 2007
Location: Summerfield,Florida
Posts: 3,529
Thanked 169 Times in 150 Posts
Default

Have you tried checking the voltage on the APPS?
 
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2008, 09:54 PM
Join Date: Mar 2007
Location: Western NC
Posts: 14,546
Thanked 843 Times in 695 Posts
Default

P2121 - Accelerator Pedal Position Sensor Circuit 1 Range/Performance.

P2127 - Accelerator Pedal Position Sensor Circuit 2 Low Input.

Bad APPS, Short in APPS or possibly bad PCM
 
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2008, 08:35 AM
Newbie
Join Date: Dec 2008
Location: Duluth, MN
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What was the problem? I have similar issues.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2009, 06:50 PM
Newbie
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I have same problem please help

Originally Posted by haring164 View Post
i have an 06 dodge cummins with the edge in it. i have 2 dtcs coming up, p2121 and p2127 both related to the apps sensor. i have replaced the sensor and had the dealer reflash the computer. im still having the same codes come up. ive cleared the dtcs and removed the edge chip but im still having the same problems. its causing the throttle to shut off for 3-4 seconds between 40-50 mphs while accelerating. the dealer had no idea what could still be causing it. anyone have any ideas?

I have same problem what should I do?


please help.......
 
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2009, 08:01 PM
thebreeze04's Avatar
Diesel Enthusiast
Join Date: Nov 2007
Location: Texas
Posts: 103
Thanked 5 Times in 2 Posts
Default

If the PCM is causing your problems a reflash will not fix it a new PCM from the dealer is the only thing that will seen this several times at our shop and we always send it out.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 12-20-2009, 06:12 AM
haring164's Avatar
Diesel Fan
Thread Starter
Join Date: May 2008
Location: new jersey
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

does anyone have any updates on this issue. the problem is only occuring when its raining out or snowing. im starting to think that it is a connection problem under the hood and moisture is getting into a connection somewhere. i recently read that it could be the connectiion on the top of the cp3 pump. Is there any other connections that i may need to pay closer attention to to see if it may be coming from somewhere else?
 
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Search this Thread