Diesel Bombers SIGN UP NOW

National Association of Diesel Motorsports
Go Back   Diesel Bombers > Ford Powerstroke > Ford Powerstroke 99-03 7.3L
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Registered Members don't see these ads. Register now it's free!

Ford Powerstroke 99-03 7.3L Discussion of 99-03 7.3 Liter Ford Powerstroke Turbo Diesels

Welcome to Diesel Bombers Forums!
Welcome to DieselBombers .com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Diesel Bombers Forums community today!


today speedometer didnt work and abs light showed up?? any help out there... JOIN NOW TO REMOVE TRACER

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-27-2010, 06:12 PM
ATX6132's Avatar
Diesel Enthusiast
Status: Strokin Fool

nuckingfuts6
   
Default ABS light and Speedometer

today speedometer didnt work and abs light showed up?? any help out there

ATX6132's Sig:
04 F-350 6.0 Dually-SCT Tuned SinisterEgrDelete,SinisterCoolant filt
5in. to 7in.Blacktip,CFM+,AirRaid intake,Zoodad
RockStars,SmokedRecon,Thanks TruckSourceDiesel!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2010, 06:48 PM
CSIPSD's Avatar
Banned
Status: loves soot!!!

   
View Member's Albums

Default

Originally Posted by ATX6132 View Post
today speedometer didnt work and abs light showed up?? any help out there
Check the rear speed sensor, its on top of the rear axle. Pull it out and clean it, reconnect it with dielectric grease before hooking it back up. That should take care of the issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-29-2010, 02:50 PM
ATX6132's Avatar
Diesel Enthusiast
Status: Strokin Fool

nuckingfuts6
   
Default

did that..nothin..changed to new sensor..nothing?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-29-2010, 04:20 PM
CSIPSD's Avatar
Banned
Status: loves soot!!!

   
View Member's Albums

Default

Have to pull some codes at this point. There are speed sensors on the front axle, but they dont control the speedo... Check the wire harness all the way foward.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2010, 12:14 AM
Newbie

   

Default

did you ever find your problem. I had a similar problem and it was the ground wire for the abs module its right in front of the drivers head light on the rad.. core support.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2010, 02:10 PM
theSLEEPER's Avatar
Diesel Enthusiast
Status: 1slowCTD Fan Club!

   
View Member's Youtube Account

Default

I can tell you now. Its a bad ABS Module, or like he said, a bad connection.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-07-2010, 11:09 PM
dbranson1's Avatar
Diesel Enthusiast
Status: It ain't right...but it's true!

Darrin Branson
   
View Member's FaceBook Profile

Default

I had the same thing happen on my 2000 F-350, ended up being a sensor in the rear that needed to be replaced.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-2010, 11:31 PM
FRIDAY88's Avatar
BOMBARDIER
Status: BLACK PHANTOM

Cody Friday
   
View Member's Albums

Default

I Garranty Its the speed sensor in Rear axle no if ands or buts about it It happend to me twice once on my 7.3L and once about three months ago on my 6.0l powerstroke in both instances loosing my speedo replaced sensor checked A OK Just got a bad sensor buddy

FRIDAY88's Sig:2010 6.4l stroker aka the Black Phantom AFE exhaust AFE intake With EDE Filter and intake elbow upgrade EDE tow power atmosphere turbo Spartan programmer Rudy's Diesel EGR Delete and Intake Elbow Rudy's Custom Uppipes 33x12.50/18 Toyo MT
Reply With Quote
  #9  
Old 06-08-2010, 07:39 AM
theSLEEPER's Avatar
Diesel Enthusiast
Status: 1slowCTD Fan Club!

   
View Member's Youtube Account

Default

Originally Posted by FRIDAY88 View Post
I Garranty Its the speed sensor in Rear axle no if ands or buts about it It happend to me twice once on my 7.3L and once about three months ago on my 6.0l powerstroke in both instances loosing my speedo replaced sensor checked A OK Just got a bad sensor buddy
Really? Because I changed my VSS twice and it ended up being my ABS module... So....
Reply With Quote
  #10  
Old 11-01-2012, 05:18 PM
Newbie

   

Default

any way to check the abs module?
Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


 
All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.

Copyright And Legal Notice Links Of Interest

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Diesel Bombers ® - All Content Protected Under Intellectual Property Rights Law of Registered Trademarks
Reg. No. 3,494,401 Cls. 100, 101 & 104 Under Int. Cl. 38
USE AT YOUR OWN RISK WE HOLD NO LIABILITY FOR ANY CONTENT RIGHT, WRONG OR INDIFFERENT

Protected by Copyscape Duplicate Content Check