Diesel Bombers SIGN UP NOW

National Association of Diesel Motorsports
Go Back   Diesel Bombers > Ford Powerstroke > Ford Powerstroke 03-07 6.0L
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Registered Members don't see these ads. Register now it's free!

Ford Powerstroke 03-07 6.0L Discussion of 6.0 Liter Ford Powerstroke Turbo Diesels
Sponsored by Sinister Diesel
Click Here


Welcome to Diesel Bombers Forums!
Welcome to DieselBombers .com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Diesel Bombers Forums community today!


came in with a no start when hot condition...full of oil...good oil pressure...low icp pressure...removed both valve covers and inspected all injector orings found no problems...replaced connecting tubes...no change...replaced ipr...no change...replaced hpop...no change...starts just fine cold and runs fine once it starts but still will ... JOIN NOW TO REMOVE TRACER

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-25-2010, 10:17 AM
cummin_un_glued's Avatar
Supporting Vendor
Status: Torque Diesel LLC

   
Send a message via AIM to cummin_un_glued Send a message via Yahoo to cummin_un_glued

Default 05 6.0 no start when hot

came in with a no start when hot condition...full of oil...good oil pressure...low icp pressure...removed both valve covers and inspected all injector orings found no problems...replaced connecting tubes...no change...replaced ipr...no change...replaced hpop...no change...starts just fine cold and runs fine once it starts but still will not start hot...now what???

cummin_un_glued's Sig:11 6.7 4500 H&S treatment
06 5.9 EFI Live tuned MegaTon
01 5.9 13mm p-pump'd Super Street 11.34 @ 117
2010 Mo-Ark truck pullers 2.6 and 2.8 class points champion

Dustin @

870-710-3850
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2010, 11:54 AM
12vcummins96's Avatar
Administrator
Status: not in my house you dont

Troy Davis
   
Default

do a cylinder contribution test

12vcummins96's Sig:

DIESEL BOMBERS ADMINISTRATOR

96 12v with LBDP 5x.014s Smokem Specials dual fed modded afc aeromotive fuel pressure regulator no plate 2095 rack plug Airdog 4ghd 63/68 .88 over a 76/85 24cm 46mm tial external gate bd cool down timer 5k gsk 60lb springs Ati Balancer ats arc flow Arps 21 degrees Kdp killed Isspro gauges built tranny 5 inch tb to a single 6 inc tip and a 125hp shot

They go wooooooossssssssshhhhhh the the truck goes VROOOOOOOOOMMMMM then the trans goes f* this
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2010, 02:54 PM
cummin_un_glued's Avatar
Supporting Vendor
Status: Torque Diesel LLC

   
Send a message via AIM to cummin_un_glued Send a message via Yahoo to cummin_un_glued

Default

it runs perfect once it starts...no miss at all...so i really dont think it is an injector problem...i'm starting to think that maybe it is a cracked branch tube or something
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2010, 02:59 PM
12vcummins96's Avatar
Administrator
Status: not in my house you dont

Troy Davis
   
Default

thats very possible are you loosing hpop pressure after it warms up
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2010, 04:58 PM
cummin_un_glued's Avatar
Supporting Vendor
Status: Torque Diesel LLC

   
Send a message via AIM to cummin_un_glued Send a message via Yahoo to cummin_un_glued

Default

yeah that's what its doin and we've checked the injector orings put new connecting tubes in and a new hpop with the new fitting and its still loosing hpop pressure after the engine warms up
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2010, 12:50 PM
Mdub707's Avatar
BOMBARDIER
Status: 6.0 powerstroke masochist

   

Default

You said ICP was low, did you change the ICP sensor?

I agree, sounds like a high pressure oil leak. Snap to connect fitting is the most common on these. It's not if, but when it fails kind of deal. Just search for it, pretty common.

Mdub707's Sig:

Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2010, 03:28 PM
biged681985's Avatar
BOMBARDIER
Status: getting back to my old self

xbox is gay biged681985
   
View Member's Albums

Default

its an 06 not an 05

the new hpop came with the upgraded snap lock fitting thats common to leak.

biged681985's Sig:99 dodge = broken, and waiting to be under the knife
98 dodge = let out in the pasture to die
06 ford = waiting to be fixed, or have a 12v transplant
05 vw Passat tdi. running strong
00 dodge = 330k ready to see what it has in her
black sheep = details coming soon

Big Ed's Diesel Service
Reply With Quote
  #8  
Old 09-26-2010, 08:01 PM
cummin_un_glued's Avatar
Supporting Vendor
Status: Torque Diesel LLC

   
Send a message via AIM to cummin_un_glued Send a message via Yahoo to cummin_un_glued

Default

sorry ed my bad
Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


 
All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.

Copyright And Legal Notice Links Of Interest

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Diesel Bombers ® - All Content Protected Under Intellectual Property Rights Law of Registered Trademarks
Reg. No. 3,494,401 Cls. 100, 101 & 104 Under Int. Cl. 38
USE AT YOUR OWN RISK WE HOLD NO LIABILITY FOR ANY CONTENT RIGHT, WRONG OR INDIFFERENT

Protected by Copyscape Duplicate Content Check