Tranny Limp after CP3 replace - Diesel Bombers
Diesel Bombers
Go Back   Diesel Bombers > Chevy/GMC Duramax > Chevy/GMC Duramax 01-04 LB7
Search


Chevy/GMC Duramax 01-04 LB7 Discussion of Chevy and GMC Trucks with LB7 Duramax Turbo Diesel Engines

Well got all my problems fixed with new CP3.... Only to catch a limp mode on the first trip out. My truck has been running horrible for the last 3 yrs because the inj pump was ghosted. No power at all and I guess the ... JOIN NOW TO REMOVE TRACER

Tranny Limp after CP3 replace

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-24-2013, 08:17 PM
Newbie
   

Default Tranny Limp after CP3 replace

Well got all my problems fixed with new CP3.... Only to catch a limp mode on the first trip out. My truck has been running horrible for the last 3 yrs because the inj pump was ghosted. No power at all and I guess the Allison relearned to this. Well as soon as I got it all fixed I got out on the road hit the gas. Made it to 5th then it limped. Can't remember exact code but one was p0700 and other was 5th gear incorrect ratio or something to that nature. What's the deal with this pickle??


---AutoMerged DoublePost---

My buddy's got a SnapOn SolusPro we tried doing a tranny relearn and it said request out of range. I drained the fluid and dropped the pan on the tranny... No shavings or brown clutch material. I replaced the suction filter inside while I was at it and the spin on filter and filled with Valvoline Dex VI. Headed back home it threw a valve body code and limped again. Any advice would be awesome cause I'm fresh out

Last edited by HuntKillARK; 03-24-2013 at 08:17 PM. Reason: Automerged Doublepost
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2013, 09:03 AM
MillerBoyzDiesel's Avatar
Diesel Wrench
   

Default

do you have any kind of tuner on the truck? Check your fluid level for vb code, also the new filter you put in might not have sealed, youll know if you drop your pan again and the filter is sitting in it.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2013, 09:33 AM
Newbie
   

Default

Yeah it's got a Banks Six Gun but I haven't turned it up any set on factory 1 right now. I checked the suction filter its sealed. Fluid level is correct too. Fluid I drained before was still red no brown clutch material and smelled like new (40,000 miles). Anything else I can check? Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2013, 10:55 AM
MillerBoyzDiesel's Avatar
Diesel Wrench
   

Default

the 5th gear code usually sets on trans with some miles on them and a fairly high hp tune, if its setting in stock hp levels trans prolly needs to be gone through.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2013, 06:31 AM
Newbie
   

Default

Yeah she's got about 196,000 miles right now. I was hoping that the tranny hasn't relearned yet but I knew I wouldn't be that lucky!
Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with new reman cp3 schwier94 5.9 Liter CR Dodge Cummins 03-07 17 04-07-2015 03:16 PM
My 2011 3500 Cummins randomly goes into limp mode...please help syctaz 6.7 Liter Dodge Cummins 07.5-12 7 03-03-2015 09:23 AM
Tranny wilki 5.9 Liter CR Dodge Cummins 03-07 1 02-12-2015 09:04 AM
limp mode To fast Chevy/GMC Duramax 04.5-05 LLY 2 02-10-2015 09:30 AM
Tranny problem?!? Ol' RED! 12 Valve 2nd Gen Dodge Cummins 94-98 2 12-11-2014 10:00 AM



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


 
All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.

Copyright And Legal Notice Links Of Interest

Diesel Bombers ® - All Content Protected Under Intellectual Property Rights Law of Registered Trademarks
Reg. No. 3,494,401 Cls. 100, 101 & 104 Under Int. Cl. 38
USE AT YOUR OWN RISK WE HOLD NO LIABILITY FOR ANY CONTENT RIGHT, WRONG OR INDIFFERENT

Protected by Copyscape Duplicate Content Check


Diesel Bombers Dodge Cummins Forum Section Diesel Bombers Ford Powerstroke Forum Section Diesel Bombers Chevy GMC Duramax Forum Section